Smetanové tagliatelle s hráškem a tatarák z uzeného lososa (pro 2 osoby)

Recept šéfkuchaře Hotelu Amarilis, BoHo Prague Hotel a Hotel King David – Maxe Semnchuka.

Omáčka:
  • 1ks šalotky – nakrájené na jemno
  • 200ml smetany
  • 50ml bílého vína
  • trochu olivového oleje
  • 1 větvička tymiánu
  • sůl a bílý pepř
Šalotku zpěníme na olivovém oleji, přidáme tymián a víno. Ttrochu povaříme a pak přidáme smetanu, osolíme, opepříme a chvíli vaříme až omáčka bude krémová. Vyndáme tymián a omáčku rozmixujeme.
Tatarák:
  • 100g uzeného lososa
  • trochu limetové šťávy
  • trochu pažitky na jemno
  • olivový olej
Lososa nakrájíme na malé kousky, zamícháme s pažitkou, dochutíme limetovou šťávou a olivovým olejem.
Těstoviny:
  • 240g těstovin tagliatelle
  • 50g hrášek
  • několik větviček kopru
Tagliatelle uvaříme ve vroucí osolené vodě. Hotové těstoviny dáme do teplé omáčky, přidáme hrášek a prohřejme. Podáváme v hlubokém talíři, ozdobené lososovým tatarákem a koprem.
Doporučuji s dobrým Chardonnay.