Omáčka:
- 1ks šalotky – nakrájené na jemno
- 200ml smetany
- 50ml bílého vína
- trochu olivového oleje
- 1 větvička tymiánu
- sůl a bílý pepř
Šalotku zpěníme na olivovém oleji, přidáme tymián a víno. Ttrochu povaříme a pak přidáme smetanu, osolíme, opepříme a chvíli vaříme až omáčka bude krémová. Vyndáme tymián a omáčku rozmixujeme.
![IMG_6974](https://www.foto-studio.cz/wp-content/uploads/2020/01/IMG_6974-600x400.jpg)
![IMG_6981](https://www.foto-studio.cz/wp-content/uploads/2020/01/IMG_6981-600x400.jpg)
Tatarák:
- 100g uzeného lososa
- trochu limetové šťávy
- trochu pažitky na jemno
- olivový olej
Lososa nakrájíme na malé kousky, zamícháme s pažitkou, dochutíme limetovou šťávou a olivovým olejem.
Těstoviny:
- 240g těstovin tagliatelle
- 50g hrášek
- několik větviček kopru
Tagliatelle uvaříme ve vroucí osolené vodě. Hotové těstoviny dáme do teplé omáčky, přidáme hrášek a prohřejme. Podáváme v hlubokém talíři, ozdobené lososovým tatarákem a koprem.
Doporučuji s dobrým Chardonnay.
![IMG_6986](https://www.foto-studio.cz/wp-content/uploads/2020/01/IMG_6986-600x400.jpg)