Nejdříve si připravime omáčku
ingredience:
- červená kari omáčka:
- červená kari pasta 20 g
- kokosové mléko 200 ml
- zázvor 10 g
- cibule šalotka 10 g
- česnek 2 g
- citronová tráva 10 g
Vše orestujeme na oleji, přidáme kokosové mléko, osolíme a povaříme. Všechno dobře rozmixujeme a přecedíme.
Omáčka má mít lehce červenou barvu a smetanovou konzistenci.
![IMG_7414](https://www.foto-studio.cz/wp-content/uploads/2020/01/IMG_7414-600x400.jpg)
![IMG_7394](https://www.foto-studio.cz/wp-content/uploads/2020/01/IMG_7394-600x400.jpg)
Variace zeleniny, podle vaší chuti nebo sezony.
Například:
- cuketa 50 g
- karotka 50 g (předem chvíli povařit)
- paprika mix 50 g
- květák 50g
- brokolice 40 g
Vše nakrájíme na střední kousky. Orestujeme na oleji. Přelijeme omáčkou a chvíli povaříme. Přidáme uvařenou cizrnu a čerstvé bylinky (koriandr, petrželku, nebo pažitku). Hotové kari s servírujeme s dušenou rýží.
Toto jídlo můžete doplnit přírodním a nebo uzeným tofu a masožrouti třeba kuřecím masem.