Výborný Francouzský cibulový koláč s anglickou slaninou

Ingredience

Těsto:

  • 20 dkg másla
  • 30 dkg hladké mouky
  • sůl
  • 1 dl vlažné vody
Náplň:

  • 5 středně velké bílé cibule
  • 1 červená cibule
  • 20 dkg sýru Gouda
  • 10 dkg anglické slaniny
Směs na zalití:

  • vejce
  • pepř
  • špetka soli
  • muškátový květ
  • sladká smetana

Těsto zpracujeme na hladký bochánek a dáme cca na 30 minut do chladničky. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme hladkou moukou. Po 30 minutách vyjmeme těsto z ledničky a vyválíme do formy. Propícháme vidličkou a dáme péct do trouby předehřáté na 180°. Po 12 minutách pečení korpus z trouby vyjmeme a znovu propícháme vidličkou.

Červenou cibuli nakrájíme na měsíčky a necháme na vrchní část koláče na ozdobu. Bílou cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na pánvi.

Na korpus dáme osmahnutou cibulku, na jemno nastrouhaný sýr, zalijeme směsí na zalití a navrch naklademe anglickou slaninu a červenou cibuli.

Pečeme 40 minut na 160°, poté zvýšíme teplotu na 180° a dopečeme 10 minut.

187A0775-wp  187A0825-wp

187A0858-wp  187A0859-wp

187A0868-wp  187A0877-wp